Koperspiraal

door Redactie

2 Reacties

Imke 4 september 2020 - 12:26

Functie/werk: Verpleegkundige in opleiding
Leeftijd: 30
Seksuele geaardheid: heteroseksueel
Anticonceptie vorm op dit moment: koperspiraal
anticonceptie vorm voordat je deze anticonceptie gebruikt : de pil
Anticonceptie ervaring: koperspiraal- de eerste had ik weinig last van met inbrengen en uithalen. Daar zag ik tegenop maar viel super mee. De keuze tot koperspiraal is gekomen omdat ik minder hormonen wilde in mijn lichaam. Echter kreeg ik daar mijn eigen menstruatiecyclus weer voor terug. En ik kan je vertellen dat het een korte maar zwaardere periode is van ongeveer 2 dagen waarbij ik in de nacht dubbele protectie nodig had omdat ik anders doorlekte. Af en toe heb ik vaker bruine afscheiding tussen de menstruatieweken door.
Met de seks heb ik meer last van het spiraaltje en eventuele bloeding door te hard stoten.
Ik ben wel blij dat als ik wil proberen om zwanger te worden dat ik eigenlijk al mijn eigen cyclus heb en niet hoef te wachten dat alles reguleert.
Ik heb sinds het gebruik wel redelijk consequente periodes.

Hoe lang gebruikt (ongeveer):
Dit is nu de 2e en totaal heb ik nu 8 a 9 jaar het koperspiraaltje.

Reden keuze: Om niet zwanger te worden en minder hormonen in het lijf te hebben.

Reageer
Mylène 4 september 2020 - 12:40

Functie/werk: Verloskundige
Leeftijd: 24
Seksuele geaardheid (LHBTQ+): H/Q
Anticonceptie vorm op dit moment: koperspiraal (Ballerine)
Reden: Om niet zwanger te worden.
Ervaring: Ik heb deze spiraal nu 1,5 maand. Na het plaatsen heb ik nog een week bloedverlies gehad. Af en toe wat krampen maar niet heel hevig. Ik neem er geen pijnstillers voor. Zonder spiraal had ik bijna geen last van krampen en ik had maar 4 dagen bloedverlies. Ik merk wel dat de krampen iets zijn toegenomen. Ik ben nu pas 1 keer ongesteld geworden en heb wel veel langer bloedverlies en ook wel meer in bloedverlies. Ik ben zelfs een keer doorgelekt door mijn cup heen en dat was niet eerder gebeurd. Het verschil tussen deze koperspiraal en de ouderwetse T safe is dat deze iets minder koper bevat en een flexibele vorm kan aannemen. Hierdoor schijnt het zo te zijn dat je minder last hebt van menstruatie krampen dan bij de T safe. hier lopen nog onderzoeken naar. Tot nu toe ben ik erg tevreden. Het lange bloedverlies is nog wel vervelend maar moet het denk nog even te tijd geven om eraan
te wennen.

Reageer

Laat een bericht achter